Διότι ακόμα υπάρχει ένα φώς στο τοίχο

Το σοκ που μου άφησε ο Roger Waters και η παράσταση the wall, δεν λένε να με ηρεμήσει το όλο το show, πήρα την ευκαιρία να τσεκάρω κάποιες μπάντες και κάποια άτομα που προσωπικά μου άρεσαν στο αυτί.

Είναι λίγο δύσκολο στην σημερινή εποχή να καταταξείς την μουσική, να πχ το τι υπάρχει εκεί, πχ είναι Μέταλ ή είναι έντεχνο.

Κάποιες φανταστικές παγίδες που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις βάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, φοβάται ίσως το χάος και θέλει να βάλει μια τάξη…

Ας πάμε στην μουσική

Ο the boy,  ο οποίος ναι μεν είναι φρέσκιος στην μουσική σκηνή, αλλά η μουσική του είναι ένα αμάγλαμα μεταξύ ηλεκτρονικής με στοιχεία Ελληνικής μουσικής αλλά και διάφορες περίεργες συνθέσεις.

Aνατρεπτικός και εκφράζει αυτό το στύλ που θα γίνει σύντομα ο ήχος της νεολαίας που θα φέρει την αλλαγή σε τούτο τον μίζερο τόπο.

Ο νεαρός Αλέξανδρος Βούλγαρης(the boy ) κάτι ξέρει να κάνει, και σίγουρα το στοίχημα που έχει βάλει με την μουσική του για μένα το έχει κερδίσει διότι είναι απλός και λιτός.

Δείνω μερικά δείγματα

Μετα τον δικό μας The Boy ας πάμε σε κάτι λίγο πιο διαφορετικό και πιο φευγάτο, τυπικές εικόνες χάους και μουσικής απογείωσης μου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας τους γερμανούς Kraftwerk, για πολλούς δεν είναι τίποτα άλλο απο μια τυπική μπάντα που έφερε την ηλεκτρική μουσική γνωστή, για μένα όχι μόνο δεν έφεραν την μουσική μπροστά αλλά ακόμα συνεχώς έχουν διάρκεια στην μουσική τους.

Μια απλή εκδοχή του συνδυασμού τεχνολογίας και μουσικής

Αξίζει κάνεις να τους ψάξει θα διαλέξω με τα δυσκολία τον δίσκο Autobahn αν και μου αρέσει και το Trans Europe Express δεν πάει να πεί όμως ότι και τα υπόλλοιπα cd τους δεν είναι αξιόλογα.

Τέλος περνάω σε μια δική μας μπάντα ψιλό περίεργο ο ήχος, κάποιοι τον λένε post rock εγώ δεν τον λέω έτσι τι πάει να πεί δηλαδή post rock;

Τους λένε Adolf Play Jazz , παρα μα πάρα πολύ καλή μουσική, τρομερές συνθέσεις που απορώ πως δεν έχουν γίνει πολύ γνωστή μπάντα.

Το καλό είναι ότι δεν ανήκουν τα παιδιά σε κάποιο μεγάλο μουσικό label και έτσι μπορούν ο καθένας να κατεβάσει τους δίσκους τους.

Μεγάλη μαγκιά σε μια εποχή που πλέον το cd θεωρείται ξεπερασμένο…

Tελειωνώ εδώ τις μουσικές μου αναζητήσεις, θα ξαναμιλήσω άλλη φορά…τελικά μου έκανε καλό το show του Roger Waters ανακάλυψα και άλλες μουσικές δημιουργίες που δύσκολα κάποιος τις βλέπει έυκολα…

Καλό καλοκάιρι με λίγοτερες έννοιες το ιστολόγιο μέχρι τις 15 Αυγούστου θα ναι σε διακοπές(εκτός αν σκοπεύουν οι μπάσταρδοι που μας κυβερνάνε να μας χρεωκοπήσουν έτσι στα ξαφνικά)

Και προσοχή στις κρεπάλες!!!

2 responses to “Διότι ακόμα υπάρχει ένα φώς στο τοίχο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s