Venceremos

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

Διονύσιος Σολωμός

Ζούμε σε μια εποχή, που οι αυταπάτες έχουν τελειώσει προ πολλού, το ίδιο το Καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση και δείχνει τον κακό του εαυτό, με χαράτσια, με φόρους, με επιθέσεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες(Δημόσιους Υπαλλήλους, Ταξιτζήδες, γιατρούς).

Ένα σύστημα που σου έδινε πριν χρόνια λεφτά και τώρα στα παίρνει στην διπλάσια τιμή, αποδεικνύοντας ότι τελικά ο Καπιταλιστής και ο πολιτικός οικονομικός αναλυτής της κάθε εξουσίας δεν έχει την τιμή.

Ο λαός που τόσα χρόνια  έκανε την συμφωνία με τους πράσινους και μπλέ,βλέπει τα τελευταία χρόνια την επίθεση που δέχεται σε όλα τα επίπεδα.

Τι να πούμε

Για την δημόσια υγεία και για τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του άρρωστου εργαζόμενου η πολίτη.

Για την Εκπαίδευση που έχει απαξιωθεί απο τις χιλιάδες ψευτο μεταρρυθμίσεις που δεν τολμούσαν να συννενοήθουν με την εκπαιδευτική κοινότητα

Για την φορολογία που χτυπάει ΠΑΝΤΑ τα ασθενή στρώματα

Για την φορολογία που για τους βιομήχανους-μεγαλο επιχειρηματίες είναι μηδενική, την στιγμή που η μεσαία τάξη πληρώνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με χαμηλούς μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα, χωρίς ένσημα και χωρίς την προστασία του εργαζόμενου.

Θα μπορούσα να μιλήσω ώρες ατελείωτες και να σε κουράσω με τις αναλύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε σαν κράτος.

Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή που μάινεται ο πόλεμος των αγορών, και τις πιέσεις που δέχεται το ευρώ, η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε.

Όχι γιατί έχει έλειμμα και χρέος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν ορισμένα παπαγαλάκια, αλλά επειδή είναι το πειραματόζωο της Αμερικής και της Ε.Ε

H Aμερική έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με το χρέος και έπρεπε να εφαρμόσει μια ελεγχόμενη κατάσταση σε μια μικρότερη χώρα που δεν παράγει τίποτα παρά μόνο να δανείζεται

Αυτή η χώρα βέβαια όλοι ξέρουμε ποια είναι…

Γνωρίζετε ειλικρινά κάποια χώρα που ανήκει σε μια νομισματική ένωση να έχει διπλή βοήθεια απο δύο αντισυγκρουόμενους φορείς όπως είναι το ΔΝΤ και η τρόικα;

Απο την στιγμή που ΔΝΤ και τροίκα ανέλαβαν να σώσουν και καλά την Ελληνική οικονομία, την έβαλαν σε ένα παιχνίδι εξάρτησης και δόσεων.

Αυτή η μεγάλη συμφωνία είχε γίνει όταν ανέλαβε ο ίδιος  Παπανδρέου, το είχε αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ Στρός Κάν

Συν το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες  απο ένα πρωήν μέλος του ΕΛ.ΣΤΑΤ  για μαγείρεμα κανονικό του ελείμματος για να εισέρθουμε στον μηχανισμό στήριξης, αποδεικνυέι σε όλους μας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ΔΟΛΟ.

Αυτό είναι γεγονός και επειδή θέλουν να μας πείσουν ότι το να μιλάμε και να λέμε την γνώμη μας για το αυτονόητο, κάνει ζημιά στην Πατρίδα(ξαφνικά ανακάλυψαν τον όρο Πατρίδα…)

Δείτε με πόση αυθάδεια και με φασίζουσα γλώσσα ο Υπουργός Οικονομικών μιλάει στον Ελληνικό λαό, για να τρομοκρατήσει όχι μόνο τις μάζες αλλά να δημιουργήσει και ενοχές για όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο ενάντια στα ξένα κεφάλαια και στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Είμαι σίγουρος ότι με την όλη κατάσταση , σύντομα θα νικήσουμε αυτή την μίζερη κατάσταση που μας έχουν βάλει το όλο σύστημα αρκεί να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και με  ανυπακοή να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν έχει σημασία το ευρώ αλλά ο άνθρωπος.

Έχουμε καταλάβει όλοι το πως μας στήσαν το όλο σκηνικό και να είναι να είναι σίγουροι ότι με το ΦΡΟΝΗΜΑ των Ελλήνων δεν θα παίξει κανείς.

Το επόμενο τραγούδι αφιερωμένο σε όλους μας

5 responses to “Venceremos

 1. Θα βγούμε από τη μίζερη κατάσσταση πως ακριβώς πιστεύεις όταν οι μισοί είναι κολλημένοι κι αποχαυνωμένοι στον καναπέ μπροστά απο την τηλεόραση με τα σκουπίδια που τους σερβίρει κι αλλοι μισοί είναι κολλημένοι με αυτους που τους βιάζουν κυριολεκτικά ( βλέπε κόμματα και σύνδρομο Στοκχόλμης)… Κι αν υποθέσουμε πως ένα σημαντικό μέρος του κόσμου ξυπνούσε πάλι χωρισμένοι θα είμασταν έτοιμοι στο πιάτο των διεθνών λαμόγιων αρπακτικών. (βλέπε πως αντί να κάνουμε ένα ενιαίο μέτωπο προτιμάμε να δισπαζόμαστε σε μικρότερες ομάδες πχ Ε.ΠΑ.Μ, ΠΑ.ΜΕΤ, ΕΑΜ β´ και πάει λέγοντας), χάνοντας έτσι την όποια δύναμη μπορούμε να έχουμε…

 2. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΠΡΟ 2009 ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΤΛ…ΔΕΥΤΕΡΟ Κ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ…

 3. Την ώρα που φωνάζανε «λεφτά υπάρχουν» στην Γερμανία έλεγαν συλλυπητήρια σε όποιον εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας!!! Δεν θέλει ερώτημα αν υπήρξε δημαγωγία του λαού για να εξαπατηθεί πλήρως. Όλα ήταν στημένα. Να εκλεγεί ο Γιωργάκης να αφήσει ελεύθερους τους Ευρωπαίους να κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδος. Η λύση είναι ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου και των κρατών. Ενωμένη Λαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί όχι και ένωση ολάκερου του κόσμου. Μην περιμένεις υγεία και παιδεία αν δεν είναι κερδοφόρες προς τα αφεντικά και αν δεν πωληθεί σε όποιον αρέσει στους Ευρωπαίους. Δεν με νοιάζει τι νόμισμα έχω στην τσέπη μου. Εμένα η αξία του με ενδιαφέρει. Ας είναι και το ευρώ και η δραχμή ή και ακόμα καλύτερα το ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα. Θα διαφωνήσω λιγάκι με τη φορολογία που λες για τους Βιομηχάνους. Έχουν φορολογικό συντελεστή 45% (τώρα μπορεί να είναι 40%). Πάντως δεν δίνει ούτε αυτό λύση. Ανυπακοή στα μέτρα και αν σφίξουν τα λουριά να στήσουμε οδοφράγματα και να τους λιντσάρουμε.

 4. ΟΤΙ το όλο παιχνίδι είναι στημένο δεν αμφιβάλει κανείς
  η θεωρία του σοκ και δέος σε όλο το μεγαλείο της

  ΣΥΜΦΩΝΩ με τον σχολιαστή οτι χρειάζεται ένωση όλων των κινημάτων
  ο Μικης ειχε πει το κράτος ελέγχει τα όπλα αρα ειρηνική επανάσταση πράγμα που για μένα απέτυχε..
  κάνουν καταστολή,τρομοκρατούν και σπάνε τον κόσμο ακομα και με προβοκάτσιες
  πρώτα γίνεται η ανατροπή,και μετά οι συνελεύσεις όπως το 21
  το μόνο που φοβούνται είναι η ενότητα
  η ανατροπή δεν θ αργήσει
  Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει
  που μπρος μου θα σε ξαναδώ
  το φως του ήλιου θα ραγίσει
  και εσύ θα τρέχεις προς τα εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s