Μπορούν (χωρίς να χάσουν) να μας χαρίσουν 22 δις Ευρώ και δεν το κάνουν!

Ένα ενδιαφέρον κείμενο-άρθρο για το πως η φασιστική Γερμανία και η Τροίκα δεν ΘΕΛΟΥΝ να βοηθήσουν την Ελλάδα και θέλουν να μας βουλιάξουν.

Tην «τιμωρία» της Ελλάδας και όχι την οικονομική της εξυγίανση επιθυμούν οι δανειστές μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μπορούν να διαγράφουν επιπλέον ελληνικό χρέος, χωρίς μάλιστα να τους στοιχίζει ούτε ένα ευρώ. Αντί γι’ αυτό επιλέγουν να εξοντώσουν οικονομικά τους Ελληνες αποκομίζοντας μάλιστα τεράστια κέρδη.

Ο λόγος γίνεται για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει στη διάθεσή της ελληνικά ομόλογα σημαντικής ονομαστικής αξίας, τα οποία όμως απέκτησε από την αγορά ομολόγων σε σημαντικά μειωμένες τιμές λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους. Αν δέχονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι δανειστές μας (δηλαδή κυρίως οι Γερμανοί) να πληρώσει η Ελλάδα αυτά τα ομόλογα στην αξία που τα απέκτησε και όχι στην ονομαστική τους αξία, τότε το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν ακόμη περισσότερο και θα μπορούσε να καταστεί συντομότερα βιώσιμο και με λιγότερες θυσίες από τους Ελληνες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Από τα μέσα του 2010, στο πλαίσιο στήριξης των ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στην αγορά κρατικών ομολόγων της χωρών ευρωπαϊκής περιφέρειας από τη δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ ως αποτέλεσμα αυτών των αγορών βρίσκονται ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 62 δισ. ευρώ. Ωστόσο για την απόκτησή τους η ΕΚΤ δαπάνησε πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά. Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις αναλυτών το ποσό που δαπανήθηκε δεν ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ, αφού υπολογίζεται ότι η ΕΚΤ αγόρασε τα ομόλογα με σημαντική έκπτωση από την αγορά, που υπολογίζεται σε 40%. «Τη ζημιά από τη μείωση της αξίας των ομολόγων την έγραψαν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, που πούλησαν τα ομόλογα σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτήν που τα απέκτησαν» λέει τραπεζικό στέλεχος που παρακολουθεί από κοντά την ελληνική κρίση χρέους. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται να πληρωθεί τα ομόλογα στην αξία που τα απέκτησε, αλλά στην ονομαστική τους αξία. Δηλαδή επιθυμεί να τα πληρωθεί στη λήξη τους αποκομίζοντας κέρδος άνω των 20 δισ. Ευρώ».

Το «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων, βάσει της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφορά μόνο τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν επεκτεινόταν και στην κεντρική τράπεζα και στα δάνεια της τρόικας, τότε το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν δραστικά δίνοντας μια ανάσα στην Ελλάδα. Αντί γι’ αυτό οι Ελληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με την τιμωρία της αποπληρωμής των ομολόγων στην ονομαστική τους αξία. Το τεράστιο οικονομικό κόστος αυτής της τιμωρίας θα είναι πακτωλός κερδών για την ΕΚΤ, η οποία υποτίθεται ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα Δημοκρατία 

Ο φασισμός αυτός και η οικονομική εξαθλίωση των PIGS, απο τον Γαλλογερμανικό άξονα πρέπει να μας ενώσει όλους μας, μας πάνε προς την πλήρη υποταγή όχι σε χρεωκοπία, αλλά μας κρατάνε απο τους όρχεις και μας χορεύουν όπως θέλουν, μιλάμε για πόλεμο κανονικό που έχουν κυρήξει στην Ελλάδα και όχι μόνο…

Για αυτό ας ενωθούμε όλοι ενάντια στο μαύρο μέτωπο που μας έχουν φτιάξει ντόπια και ξένα ΑΦΕΝΤΙΚΑ απο άτομα που ειναι δεξίοι, αναρχικοί, πατριώτες και πασόκοι κανένας δεν περισσέυει σε αυτή την κατάσταση.

Ακούστε την εκπομπή του Δημήτρη Καζάκη και Μάνου Κακλαμάνου που αναλύουν το ζήτημα του χρέους και του δήθεν κουρέματος.

http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3750&prodId=5&prodId=5

Κλείνω με τρία βίντεο του Punk  Αμερικάνικουσυγκροτήματος της δεκαετίας του 80 τους Dead Kennedys.

Απλά ακούστε το Kill the Poor

One response to “Μπορούν (χωρίς να χάσουν) να μας χαρίσουν 22 δις Ευρώ και δεν το κάνουν!

  1. Μια απόδειξη ακόμα ότι πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας θέλουν να αποκομίσουν κέρδη πατώντας πάνω στον μισθοσυντήρητο ελληνικό λαό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s