Πολιτική σκέψη για το 2012

Το 2012 θα ειναι ίσως το πιο σκοτεινό και περίεργο έτος  πολλά ίσως να δούν τα ματάκια μας, εκλογές δεν νομίζω να γίνουν τόσο εύκολα, διότι πολύ απλά η κυβέρνηση συνεργασίας Παπαδήμου δεν θα αφήσει έτσι εύκολα την εξουσία.

Αν δεν υπογράψει την νέα δανειακή σύμβαση που θα πρέπει να περάσει με 180 βουλευτές για να έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση.

Ένα δεύτερο και πιο σοβαρό έγκλημα που θα γίνει και θα βάλει και την ταφόπλακα του κράτους(με την έννοια του Εθνικού  και λαικού).

Πλέον οι Πολυεθνικές ειναι έτοιμες να αγοράσουν την δημόσια περιουσία, για τα δικά τους ωφέλη, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα του ευρώ.

Όλο αυτό το σύστημα που εφαρμόζεται και όλη αυτή η πίεση που ασκούν οι μεγάλες δυνάμεις(Γαλλία και Γερμανία) δεν θα πρέπει να μείνει έτσι.

Χρειάζεται μια δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα ζητήσει την ελεύθερη και αξιοπρεπή διατήρηση του Ελληνικού κράτους, είναι απόλυτα λογικό να τσιμπάμε με τις ανοησίες του εξωτερικού παράγοντα ότι ειμαστε υπο διωγμό απο το ευρώ γιατί ειναι πολλά τα λεφτά.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν τα ισχυρά οικονομικά κέντρα που θέλουν να διαχειριστούν τον Εθνικό μας πλούτο, πρέπει να έχει και ένα σοβαρό αντίβαρο.

Δυστυχώς τα κόμματα που αντιδρουνε στην κατάσταση αυτή δεν έχουν βρεί(ακόμα;) μια κοινή συνισταμένη.

Αυτό γιατί γίνεται άραγε;

Ίσως επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο κατά πόσο ο Καπιταλισμός ευθύνεται αλλά στο κατά πόσο μπορεί να βρεθεί η θεραπεία.

Το κίνημα των αγανακτισμένων για αυτό απέτυχε γιατί δεν είχε εντοπίσει τις βασικές και κύριες αιτίες που προκαλούν το σημερινό χάος.

Για αυτό καιρός ειναι εντός του 2012 να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κοινωνικός-πολιτικός φορέας που θα περιέχει άτομα απο όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους(απο τους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους αριστερούς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου) που θα προβάλλουν το βασικό και κύριο άιτημα να μην περάσει η νέα  δανειακή σύμβαση και να γίνει ΣΤΑΣΗ πληρωμών προς τους δανειστές κυρρήσοντας απεχθές και παράνομο το πρώτο μνημόνιο.

Αυτό γινετάι με την βοηθεία ειδικών νομικών-συνταγματολόγων όπως ο κύριος Κασσιμάτης, σοβαρών οικονομολόγων όπως ο κύριος Νότης Μαριάς και ο κύριος Βαρουφάκης και με μια πολιτική δύναμη που θα περιέχει άτομα με διαφορετικές απόψεις(αλλά θα ειναι ενάντια στην δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο κατ’ ουσίας και όχι στα λόγια).

Νομίζω ότι οι εκλογές αν γίνουν(που προσωπικά δεν θα το αφήσουν τα βρώμικα συμφέροντα των κερδοσκόπων) θα πρέπει αυτό το κίνημα, αυτό το κόμμα η τέσπα η ένωση με βάση το κοινό συμφέρον για τους πολίτες και για την Ελλάδα να κατέβει στο εκλογικό σκηνικό, έτσι θα μπορούσε ο πολίτης να έχει μια ξεκάθαρη άποψη και όχι απλά η ψήφος του να συντρίβεται πάλι στα κλασσικά κόμματα που δυστυχώς δεν δίνουν θεραπεία αλλά διαιωνίζουν το πρόβλημα

<

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s